Zor ama kazanabiliriz

Hollanda’yı isim isim yazmaya gerek yok. Özellikle hücum yönleri bir hayli güçlü. Savunması zaten malum. Son 16 turunda Romanya’yı 3-0 yenerken çok etkiliydiler. Hem sette hem de geçişlerde kaliteli oyunculara sahipler.
Ancak Avusturya grupta Hollanda’yı adeta kök söktürerek (3-2) yendi. Biz de onları eledik. Yani basit matematik olarak bizim yenmemiz gerekiyor! Ama tabii öyle olmayacak. Sadece yapmamız gerekenleri yapalım yeter. Terimizin son damlasına kadar mücadele etmeliyiz. Tekmeye kafa koyup, dişe diş futbol kavgası yapmalıyız.
Asla yılmamalıyız. Konsantrasyon ve aşırı olmamak kaydıyla özgüvenli olmalıyız.
Dikkatli savunma ve iyi dağılım şart. En ustalıkla yaptığımız tarz olan rakibi kaos futboluna çekme taktiğini yine sahaya yansıtmalıyız. Avusturya maçındaki kararlılık, enerji ve kazanma arzusunu ortaya koymalıyız.
Elbette soğukkanlılık… Bence en önemlisi bu.
Tabii bir de Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu. Takımımızın kilit adamları. Mutlaka iyi oynamalılar. Tüm bunları yaparsak Hollanda’yı da geçeriz. Ama bana göre Avusturya’dan zor olacak. Bunu herkes anlamalı. Kısacası tansiyon haplarınızı içmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx