Türk rujlarını en çok alan ülkeler belli oldu

Türkiye’de Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Pazarı İyileşmeye Devam Ediyor

Türkiye’deki ekonomik gelişmelere paralel olarak kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarı her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında büyüme kaydediyor. Bu büyüme trendi, sektörde saç bakım ürünleri, el sabunları, dudak ve göz makyaj malzemeleri, ter önleyiciler, parfüm ve kolonyalar gibi çeşitli ürünlerin üretimine odaklanıyor.

Türk kozmetik ve kişisel bakım ürünleri endüstrisi, dünya standartlarına uygun kaliteli üretimler yaparak uluslararası alanlarda kendine sağlam bir yer edinmiştir. Birçok firma, kalite yönetim sistemlerini belirleyen uluslararası standartlara uygun sertifikalarla faaliyetlerini yürütmektedir.

Ruj İhracatında Artış Devam Ediyor

Kovid-19 salgını nedeniyle kozmetik ürünlerin kullanımı azalsa da, salgın sonrasında özellikle ruj gibi makyaj ürünlerine olan talep yeniden yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin ruj ihracatı geçtiğimiz yıllarda dalgalı bir seyir izledi. Ancak 2024 yılında önceki yıla göre %17,2’lik bir artışla toplamda 35,7 milyon dolarlık bir ruj ihracatı gerçekleşti.

Ruj ihracatında ABD, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkeler talep açısından öne çıkıyor. Türkiye, bu ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye ruj ihraç ederek sektördeki büyümeye katkıda bulunuyor.

İthalatta Dalgalanma Gözlemleniyor

Ruj ithalatı da ihracat gibi dalgalı bir seyir sergiliyor. Türkiye’nin ruj ithalatındaki artışlar sektördeki büyüme potansiyelini gösteriyor. 2020’den 2024’e kadar geçen dönemde Türkiye’nin toplamda 91 milyon 836 bin 402 dolarlık ruj ithalatı gerçekleşti.

Related Posts

Bakan Bayraktar’dan elektrik kesintisi uyarısı: Avrupa’nın sistemine bağlıyız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Şu anda bu sıkıntıdan Türkiye etkilenmedi. Ama bizi etkileyebilecek boyutta bir sıkıntı. Çünkü biz de Avrupa’nın sistemine bağlıyız” dedi.

Trump’ın ilk 100 gününe tarifeler damga vurdu

ABD Başkanı Donald Trump, görevinin ilk 100 gününde izlediği tarife politikasıyla küresel ticarette gerilimin tırmanmasına ve belirsizliklerin artmasına neden oldu.

Lojistik devinin CEO’sundan tarife uyarısı: İflas ve işsizlik dalgası yaratabilir

Flexport CEO’su Petersen, ABD’nin Çin’e uyguladığı yüzde 145’lik gümrük vergisi sebebiyle küçük işletmelerin yüzde 80’inin “ölebileceğini” söyledi.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir