Soru basit: Sırrı ne… Hep başarısız hep takım çalıştırıyor

Ankaragücü Spor Kulübü, Emre Belözoğlu ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Teknik Direktörümüz Emre Belözoğlu ile yapılan görüşmelerin ardından, karşılıklı olarak anlaşılarak yollarımızın ayrılması konusunda mutabakata varılmıştır. Emre Belözoğlu’na emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz”

HEP BAŞARISIZ HEP TAKIM ÇALIŞTIRIYOR

Teknik direktörlük kariyerine Fenerbahçe ile başlayan Belözoğlu, 10 maça çıktı. Fenerbahçe ile bu 10 maçta şampiyonluk kaçırdı.

Daha sonra Başakşehir’e giden Belözoğlu 2021/2022 sezonunu 4. tamamlarken 2022/2023 sezonunu ise 5. tamamladı. Belözoğlu ayrıca geçen sezon Fenerbahçe’ye karşı bir kupa finali de kaybetti. Bu sezona yine Başakşehir’de başlayan Belözoğlu, 3 maçta 0 puanda kalınca kulüple ilişiği kesildi.

Belözoğlu, Başakşehir’den sonra ise Ankaragücü ile sözleşme imzaladı ancak Ankaragücü ile de kimyası tutmayarak küme düşme üzüntüsü yaşadı. Ankaragücü Teknik Direktörlüğü görevine sezonun 8. haftasında getirilen Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, özellikle ikinci yarıda başarılı sonuçlar elde edemedi.

Belözoğlu idaresinde Türkiye Kupası’nda yarı final oynayan Ankaragücü, 43 yaşındaki çalıştırıcıyla ligde 31 maçta 7 galibiyet, 13 beraberlik, 11 yenilgi yaşadı.

Ligin ikinci yarısındaki 19 haftada sadece 4 galibiyet elde edip, 19 puan toplayabilen Ankaragücü, 6’ncı kez Süper Lig’e veda etti.

Odatv.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx