Romatizmanız baharla alevleniyorsa nedeni bu olabilir!

Romatizmal Hastalıklar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Soner Şenel, romatizmal hastalıkların genel olarak hem halk arasında hem de hekimler arasında yeterince bilinmediğine dikkat çekiyor. Romatizmanın, halk arasında yaşlılarda görülen ve genellikle eklem veya diz ağrısı olarak algılandığını belirten Şenel, aslında hastalığın çocukluktan başlayarak pek çok organı etkileyebildiğini vurguluyor.

Şenel, hastalık belirtileri gösteren kişilerin bir kısmının romatoloji uzmanına yönlendirilmesi gerektiğini ve bu durumun daha etkili bir tedavi süreci sağladığını ifade ediyor. Romatizmal hastalıkların sadece eklem hastalığı olmadığını belirten Şenel, kalp, beyin, göz, deri, kıkırdak, iç organlar, bağırsak, böbrek, karaciğer, kan hücreleri ve kemik iliğini de olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

Vücudun romatizmaya alerjik bir tepki verdiğini belirten Şenel, bu tepkinin genellikle sigara, viral enfeksiyonlar veya mevsim geçişleri gibi faktörler tarafından tetiklendiğini açıklıyor. Mevsim geçişlerinde ve yağmurlu havalarda hastaların şikayetlerinin arttığına işaret eden Şenel, özellikle bu dönemlerde hastaların şikayetlerinin artış gösterdiğini belirtiyor.

Romatizmal hastalıklara her geçen gün yeni hastalıkların eklendiğini ve 300’ün üzerinde romatizmal hastalık olduğunu söyleyen Şenel, birçok romatizmal hastalığın tedavisinin bulunduğunu da ekliyor. Romatizmanın genetik ve otoimmün nedenlerle ortaya çıkabileceğini belirten Şenel, romatizmanın çocukluktan itibaren görülebileceğinin altını çiziyor.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Astım kadınları daha çok etkiliyor

Uzmanı uyardı: Astım kadınları daha çok etkiliyor

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Uzmanından güneş kremiyle ilgili kritik uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Kavuncu, sağlıklı bir cilt için her mevsimde düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir