Genç Girişimciden Akrep Yetiştiriciliği ve Zehir Tüketimi Deneyimi

Zilan Özdemir, Beslediği 3 Bin Mavi Akrepten Zehrini Sağlayıp Tüketiyor

Ankara’da yaşayan 18 yaşındaki Zilan Özdemir, küçük bir odada 3 bin adet mavi akrep besliyor ve bu akreplerin zehrini tüketiyor. Özdemir, kameralar karşısında akrebin zehrini sağarak, küp şekerin üzerine damlatıp yedi.

Özdemir, Ankara’nın Ayaş ilçesinde yaşamaktadır ve 16 yaşındayken mavi akrep yetiştirmeye karar vermiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izinlerini alarak 18 yaşına gelen Özdemir, 3 bin adet mavi akrebi küçük bir odada beslemeye başlamıştır. Haftada bir defa, akreplerden sağladığı zehri tüketmektedir; çünkü bu zehir özellikle kanser tedavisinde ve nörolojik hastalıkların tedavisinde umut vadetmektedir.

Özdemir’in, YouTube’da Harran Üniversitesi’nin akrep zehriyle ilgili çalışmalarını görmesinin ardından akrepleri beslemeye karar verdiği ve ailesinin de kendisine büyük destek olduğu belirtilmektedir. Mavi akrep, UV ışık altında parlayan bir akrep türüdür ve Mezopotamya’da yaygın olan kara akrep, bu özelliği nedeniyle mavi akrep olarak adlandırılmaktadır.

Özdemir, mavi akreplerin bakımının belirli sıcaklık ve şartlarda yapıldığını, bu akreplerin sarı akrepten farklı olarak 12 ila 27 derece arasında yaşadığını ve bu nedenle özel koşullar gerektirdiğini belirtmektedir. Akreplere haftada bir su verildiğini ve canlı yem olarak hamam böceği ve çekirge gibi besinlerin verildiğini ifade etmektedir.

Özdemir, akreplerin bulunduğu odaların özel koşullar gerektirdiğini ve şehir merkezinden uzak bir yer tercih ettiklerini, ayrıca akreplerin odadan çıkamaması için önlemler aldıklarını söylemektedir. Akrep zehrini sağıp tüketen Özdemir, kanser tedavisi ve diğer hastalıklar için akrep zehrini kullanmanın faydalı olduğunu belirtmektedir.

Türkiye’de akrep üretim tesisleri kuran insanlar için belirli düzenlemelerin yapıldığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izin verdiği 86 tesise teknik yönden onay verildiği belirtilmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KAAN TAŞKIN – Genel

Related Posts

Uzmanından güneş kremiyle ilgili kritik uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Kavuncu, sağlıklı bir cilt için her mevsimde düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Kefir, keten tohumu, ananasta ölçü şart! Fazlası değil, doğrusu yağ yakıcı

Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hatanın yalnızca tartıdaki rakama odaklanmak olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza fit ama sağlıklı girmek isteyenler için beslenme önerilerinde bulundu.

Gece uyumuyorsanız tehlikedesiniz: Uykusuzluğunuz o hastalığı tetikliyor

Uyuyamadığınız her gece, vücudunuz savunmasız hale geliyor olabilir mi? Uykusuzluk sadece yorgunluk değil, bağışıklık sisteminizin çökmesine ve hatta kanser riskinizin artmasına neden olabilir.

Kazara Ateşlenen Tabancayla Genç Hayatını Kaybetti

Kazara ateşlendiği öne sürülen tabancayla başından vurularak hayatını kaybetti 29 yaşındaki gencin vurularak öldüğü olayın yaşandığı evde bulunan 4 kişi gözaltına alındı SAKARYA – Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 29 yaşındaki genç, arkadaş ortamında …

Dondurma kilo aldırır mı?

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti dondurma, serinletici tadıyla herkesin favorisi. Ancak özellikle diyet yapanlar veya kilo kontrolüne dikkat edenler için “Dondurma kilo aldırır mı?” sorusu akılları kurcalıyor. Bu yazıda, dondurmanın besin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir