Galatasaray transfer yapamıyor, Erden Timur hedefe konmaya çalışılıyor… Milyon euroluk transfer gerçekleri

Sezonu şampiyon tamamlayan, önümüzdeki yıl beşinci yıldızı takmak ve Avrupa’da önemli başarılar elde etmek için transfer çalışmalarına sürdüren, ancak henüz resmi olarak herhangi bir transferi açıklamazken, Galatasaray’da sportif direktörlükten ayrılan Erden Timur’un döneminde yapılan transferler ise hâlâ konuşulmaya devam ediliyor.

Galatasaray’ın son iki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Erden Timur, geçtiğimiz sezon Wilfried Zaha, Tanguy Ndombele ve Tete’yi transfer etti. 2022-2023 sezonu devre arasında ise Nicolo Zaniolo kadroya katıldı. Bu dört transfer için sosyal medyada bonservis bedelleri ve imza paraları üzerinden spekülasyon oluşturuldu.

Sosyal medyada Zaniolo’nun bonservisi için 25 milyon euro, Zaha için 6 milyon euro imza parası ve 9 milyon euro maaş, Tete için 6 milyon euro imza parası ve 3 milyon euro maaş, Ndombele için ise 4 milyon euro imza parası ödendiği iddiası ortaya atıldı.

Peki gerçek ne? Odatv, tek tek araştırdı.

ZANIOLO

Galatasaray, Zaniolo’nun bonservisi için Roma’ya 25 milyon euro değil, bir yıl ödemesiz beş yıl vade şeklinde 15 milyon euro ödeyecek. Sarı-kırmızılı kulüp, şu ana kadar Roma’ya 15 milyon euronun 3 milyon eurosunu ödedi. Geçen sene Aston Villa’dan 5 milyon euro kiralama ücreti alındı.

Şu ana kadar Zaniolo transferinde Galatasaray’ın cebinde artı 2 milyon euro var.

ZAHA

Zaha’da da 6 milyon euro imza parası ve 9 milyon euro maaş söz konusu değil. 31 yaşındaki futbolcunun maaşı artı imza parası toplam 7 milyon euro.

TETE

Tete için ödenen miktar 6 milyon euro imza parası ve 3 milyon euro maaş değil, 4 milyon euro imza parası ve 3 milyon euro maaş.

NDOMBELE

Galatasaray’ın geçen sene en çok tartışılan transferinde ise sarı-kırmızılılar harcama limitinin kurbanı oldu. Galatasaray’ın harcama limiti olmadığı için bu konuda eli kuvvetli değildi. Ndombele için bonservis miktarı ödenmemesi tercih sebebi oldu.

Odatv Özel | Oğuz Ok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx