Feda edilecek bir tek canımız yok

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti grubunda gündemi değerlendirdi. CHP lideri özetle şöyle konuştu:

– GEZİ’YE SELAM: Buradan Gezi’yi selamlıyorum. Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde düzenlenen gösteriler siyasi iktidarın orantısız güç kullanmasıyla fevkalade kötü sonuçlar doğurmuştur, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Mustafa Sarı, İrfan Tuna, Ethem Sarısülük, Selim Önder, Zeynep Eryaşar, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Mehmet İstif, Ahmet Atakan maalesef yaşamlarını yitirdiler. Aileleri ailemizdir. 

– ESARET SON BULMALI: Geçtiğimiz günlerde Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli ile yaptığım görüşmelerde ısrarla bunun Türkiye’de iç hukuk marifetiyle ve hızla çözülmesinin önemini ifade ettim. Birincisi büyük bir hak ihlali vardır. Alınan Avrupa İnsan Mahkemesi kararlarına, Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen arkadaşlarımızın içeride tutulması, Anayasa ihlalidir. Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Osman Kavala, her birisi orada, her birimizin yerine tutulmaktadır. Bu esaret son bulmalıdır.

– SOKAK HAYVANLARI: CHP olarak tutumumuz, tavrımız nettir. Türkiye’de bir başıboş sokak köpekleri sorunu vardır. Ancak bu sorunun çözümü noktasına gelince, ekonomiyi bahane ederek, canları katletmeyi öyle masumlaştırmayın. 2020 yılında hayvanlara eziyet ve kötü muamelenin önlenmesine yönelik komisyon çalışması yapıldı. Diyor ki bir hayvan hakları fonu kuralım. 2020’den bugüne bu ülkeyi yönetenler bu konuda parmaklarını kıpırdatmadılar. Şimdi tasarruf genelgesi var. Belediyeler, il müdürlükleri para harcamasın. Ne yapalım? Toplayalım, öldürelim.

– VİCDANSIZLIK: Bir eczacı olarak o ötanazi ilacının maliyetini biliyorum. İnanılmaz yüksek. ‘Acı çekmeden uyutacağım, öldüreceğiz’ diyor. Bunu yapmanın maliyeti kısırlaştırmadan pahalı. Eğer ötanazi ilacı yerine çamaşır suyu enjekte edip altı saat bağırta bağırta öldürtmeyecekseniz, maliyet iki katına çıkıyor. Toplam altı kat maliyet var. Burada bir anlayış, bir tutum ve bir bilgisizlik yoksa inanılmaz vicdansızlık var.

– ÇÖZÜMÜ ANLATTI: Bütün paydaşlara sesleniyorum. Feda edilecek bir tek canımız yoktur, ancak mutlaka, barınak sayılarını artırmak, büyük bir kısırlaştırma kampanyası başlatmak durumundayız. Hayvan hakları gönüllülerine, derneklerine, burada bu sorun yokmuş gibi davranamayız. O yüzden sorunu göreceğiz. Caniliğe, cinayete prim vermeden hep beraber çözeceğiz. Ben CHP’nin Genel Başkanı olarak elimi taşın altına koymaya hazırım.

‘İsrail devletinin katliamını kınıyorum’

“7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları çoğu kadın ve çocuk 36 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine sebebiyet verdi. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararına rağmen Refah bölgesinde masum sivillerin bulunduğu çadır kampı bombalandı, 40 Gazzeli hayatını kaybetti. İsrail devletinin katliamını kınıyorum. Tüm dünya ülkelerini Filistin’i tanımaya davet ediyorum.”

‘Birinci olacağız demiştim’

CHP lideri Özel, görev süresi sona eren AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikalaus Meyer Landrut onuruna düzenlenen yemekte AB ülkelerinin büyükelçileri ile bir araya geldi. Özel, büyükelçilerin “Bu seçim başarısının altında ne yatıyor? Siz bile şaşırmışsınızdır” sorusuna, “Ben zaten size birinci parti olacağız demiştim. Ben şaşırmadım” yanıtını verdi. Özel, gençlere, kadınlara ağırlık verildiğini, aday seçiminin çok dikkatli yapıldığını söyledi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin sorulması üzerine ise “Bizim amacımız Türkiye’yi siyaseten normal çizgiye çekmek” dedi. – MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx