EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

EPDK, Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı Terminali Tarifelerinde Değişikliğe Gitti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı ilçesindeki terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerini güncellediğini duyurdu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Kurul kararlarına göre, Petrol Ofisi AŞ’nin Antalya Terminali’nde günlük depolama hizmet bedelleri metreküp başına şu şekilde belirlendi: benzin için 2,81 lira, motorin için 3,08 lira ve havacılık yakıtları için 2,90 lira.

Aynı şekilde, deniz, kara ve boru hattı yoluyla teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri de metreküp başına şu fiyatlarla tespit edildi: benzin için 84,16 lira, motorin için 93,57 lira ve havacılık yakıtları için 88,59 lira.

180 GÜN ŞARTI

EPDK tarafından belirlenen tarifelerde herhangi bir indirim yapılmayacak ve kapasite kiralama taleplerinin ürün bazında en az 180 gün süreli olması şartı getirildi.

İletim hizmetlerinde de güncelleme yapıldı. Buna göre, Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ile Petrol Ofisi Tesisi-diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı benzin, motorin ve havacılık yakıtları için 22 lira olarak belirlendi.

Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı da benzin, motorin ve havacılık türleri için 25 lira olarak açıklandı. ANT Boru Hattı bağlantısı üzerinden sağlanan iletim hizmeti ise sadece havacılık yakıtları için 28,5 lira olarak belirlendi.

En az 1 yıllık depolama sözleşmesi olan kullanıcılar için Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ve diğer tesisler arasındaki iletim bedeli uygulanmayacak. Ayrıca, en az 1 yıllık iletim sözleşmesi yapılması halinde, Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim hizmetinde 130 bin metreküp ve üzeri için yüzde 20, 250 bin metreküp ve üzeri için ise yüzde 45 indirim sağlanacak.

Related Posts

Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

ABD’nin önde gelen ayakkabı üreticileri ve perakendecileri, ABD Başkanı Donald Trump’tan ayakkabı ürünlerinin karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutulmasını talep etti.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi.

ABD’deki petrol sondaj kulesi azaldı

ABD’de bulunan petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 4 adet azalarak 479’a geriledi.

Patates hasadı başladı: Ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Muğla’nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir