Diyetisyenleri ikiye ayıran yumurta efsanesi çürütüldü! FDA son noktayı koydu…

Yumurtaların Sağlığa Etkileri

Yumurtalarla ilgili birçok efsane yıllar içinde uzmanlar tarafından çürütüldü. Beslenme uzmanları ve sağlık otoriteleri, her birkaç yılda bir yumurtanın ne kadar tüketilmesi gerektiği konusunda fikir birliği sağlayamıyor. Ancak, yapılan bilimsel araştırmalar, yumurtaların besin değeri yönünden zengin olduğunu ancak aşırı tüketilmemesi gerektiğini ortaya koyuyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) 19 Aralık 2024 tarihinde verdiği kararla, yumurtaların sağlıklı bir diyetin parçası olarak kabul edildiği duyuruldu. Yumurtaların vücuda protein, vitamin ve mineral değerleri sağladığı ve doğru miktarlarda tüketildiğinde olumsuz bir etkisinin olmadığı belirtildi.

FDA, sağlıklı olarak nitelendirilen gıdaları yeniden değerlendirdi ve beyaz ekmek, şeker içeren yoğurtlar ve kahvaltılık gevrekler gibi yiyecekleri listeden çıkardı. Bunun yerine, yumurta ve somon gibi besin değeri yüksek, vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar sağlıklı beslenmenin temelini oluşturuyor. Bu güncelleme, tüketicilere daha doğru bilgi sunarak sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Sonuç olarak, yumurtaların sağlık açısından faydaları olsa da tüketim miktarı kişisel sağlık durumu ve diyet alışkanlıkları göz önünde bulundurularak ayarlanmalıdır. Her şeyde olduğu gibi, yumurtalar da dengeli bir şekilde tüketildiğinde fayda sağlayabilir.

Related Posts

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Yaz sıcakları tehlike saçıyor: Uzmanından öneriler

Prof. Dr. Ahmet Saltık, açık alanda çalışanların beyin kanaması riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Güneş gözlüğü ve şapka önerisinde bulunan Saltık, “Sıvı ve tuz kaybı için hafif tuzlu ayran içilmeli” dedi.

Erkeklerde ‘sessiz hastalık’: Gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de yaklaşık 2 milyon erkek, kemikleri zayıf ve kırılgan hale getiren “sessiz hastalık” olarak bilinen osteoporozdan muzdarip.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Öksürük sesinden hastalık tanısı koyulabilecek

Hitit Üniversitesi’nde farklı uzmanlık alanlarından akademisyenler, öksürük sesinden 6 hastalığın yanı sıra sağlıklı öksürüğü de teşhis edebilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.