Dişleriniz hastalık habercisi olabilir!

DSÖ’nün raporu, orta gelirli ülkelerde yaşayan 4 kişiden 3’ünün diş problemlerinden etkilendiğini gösteriyor. Diş Hekimi Gamze Etemoğlu, bu rahatsızlıklara karşı uygun tedavinin gerçekleştirilmemesi halinde insanları yaşamları boyunca etkileyebilecek ağrı, şekil bozukluğu gibi durumların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Etemoğlu, “Diş çürükleri, diş eti hastalıkları gibi sorunlar yalnızca ağız bölgesine zarar vermekle kalmaz. Aynı zamanda, vücutta başka hastalıkları da tetikleyebilir. Bu nedenle, ağız ve diş problemlerine karşı tedavi olmak, sadece sağlıklı bir gülümseme değil, aynı zamanda uzun ve kaliteli bir yaşam sürmek için atılacak en önemli adımlardan biri” ifadelerini kullandı.

Gamze Etemoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ağız sağlığı, genel sağlığımızın aynasıdır. Halihazırda gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde milyonlarca insan, bu sorunlarla mücadele etse de maalesef halen gereken önemi vermiyoruz. Oysa, sağlıklı bir gülümseme, sadece estetik bir detay değil, aynı zamanda yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen bir faktördür” dedi.

Related Posts

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Yaz sıcakları tehlike saçıyor: Uzmanından öneriler

Prof. Dr. Ahmet Saltık, açık alanda çalışanların beyin kanaması riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Güneş gözlüğü ve şapka önerisinde bulunan Saltık, “Sıvı ve tuz kaybı için hafif tuzlu ayran içilmeli” dedi.

Erkeklerde ‘sessiz hastalık’: Gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de yaklaşık 2 milyon erkek, kemikleri zayıf ve kırılgan hale getiren “sessiz hastalık” olarak bilinen osteoporozdan muzdarip.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Öksürük sesinden hastalık tanısı koyulabilecek

Hitit Üniversitesi’nde farklı uzmanlık alanlarından akademisyenler, öksürük sesinden 6 hastalığın yanı sıra sağlıklı öksürüğü de teşhis edebilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.