Diploma iptali senaryosunu boşa çıkaran ‘ret’ kararı

İstanbul Üniversitesi Ekrem İmamoğlu’nun Diplomasını İptal Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 1994 yılında aldığı diploma, 18 Mart’ta İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından oy çokluğu ile alınan kararla iptal edildi. Rektörlük, İmamoğlu ve 27 kişinin İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş sürecinde yapılan ‘açık hata’nın ardından toplamda 28 kişinin kazanılmış hakkını geri aldı.

Zaman Aşımı İmamoğlu’na Uygulanmadı Ancak Hulusi Akar’ın Kızına Uygulandı

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun haberine göre; İmamoğlu’nun diplomasının iptal edildiği 18 Mart akşamında bir vatandaş, CİMER üzerinden yaptığı başvuruda eski Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kızı Serra Akar hakkında sorular yöneltti. CİMER, bu soruyu Hacettepe Üniversitesi ve Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) iletti. YÖK’ten gelen cevapta, yatay geçiş işleminde usulsüzlük olsa bile diploma iptalinin ‘zaman aşımı’ nedeniyle uygulanamayacağı belirtildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diploması iptal edilen diğer 27 kişi, Serra Akar ile aynı şekilde ‘zaman aşımı’ şartlarını sağlamalarına rağmen, İstanbul Üniversitesi’nin diplomanın iptali yönünde karar aldı.

Olayın Geçmişi

Hulusi Akar’ın kızı Serra Akar, 2002 yılında ABD’nin Şikago kentinde Biyoloji Bilimleri eğitimi alırken, Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi’ne yatay geçiş yapmış ve yıllar sonra denkliği olmayan yatay geçiş yargıya taşınmıştı. Serra Akar için verilen emsal mahkeme kararında, idari organların hukuka aykırı işlemlerini 60 gün içerisinde geri alabileceği ancak yapılan işlemin iptali ve geri alınmasının söz konusu olamayacağı hükmüne varılmıştı.

Related Posts

Sanayiciye e-ithalat darbesi Meclis gündeminde: ‘Ne zaman önlem alınacak?’

Bağımsız İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, yurt dışından Türkiye’ye gümrüksüz ve kontrolsüz şekilde getirilen ürünlerin sanayici ve istihdama yönelik olumsuz etkilerine dikkat çekti. Sanayicilerin şikayetlerini Meclis gündemine taşıyan Ösen, e-ticaret yasasının yürürlüğe girmesine karşın bazı uluslararası firmaların halen Türkiye’ye temsilci atamadığına da dikkat çekti. Ösen, “Hem yerli üretimi hem de halk sağlığını tehdit eden bu ürünlere karşı ne zaman önlem alacaksınız?” diye sordu.

İki ‘Zafer Günü’nün’ hikayesi: İngiltere ve Rusya, ayrı ayrı aynı günü kutluyor

Avrupa Zaferi’nin 80’inci yılı için Londra’da düzenlenecek törenlere Kral Charles, kraliyet ailesi, Ukrayna ordusu ve savaş gazileri katılacak. İngiltere’nin Kiev’e desteğini vurgulayacağı geçit töreni, Rusya’nın kendi Zafer Günü etkinlikleriyle aynı günlerde yapılacak.

Bugün 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında kritik gün!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular bugün saat 16.00’da sona erecek.

Türkiye’den KKTC’ye 19 milyar TL’lik hibe

Türkiye, 2025 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC), 19 milyar TL’si hibe, 2 milyar TL’si dolar karşılığı kredi nitelikli olmak üzere toplam 21 milyar TL destek sağlayacak.

Kendini yıllarca yılanlara ısırttı: Kanı yeni panzehire umut oldu

ABD’li bir adam, 18 yıl boyunca kendine hem ölümcül yılanların zehrini enjekte etti hem de yılanlara ısırttı. Bilim adamları, bu kan örneklerinden elde ettikleri antikorlarla 19 farklı yılan türüne karşı etkili bir panzehir geliştirdi.

İsrail’de Türk İHA’ları korkusu: ‘Bölgesel dengeleri değiştirebilir’

Tel Aviv hükümetinin Gazze Şeridi, Lübnan, Suriye ve Yemen’deki askeri operasyonları şiddetlenerek devam ederken, İsrail basınında Türkiye’nin ürettiği insansız hava araçlarının (İHA) artan popülaritesinin Tel Aviv’de kaygı yarattığı belirtildi. Jerusalem Post gazetesinde yer alan bir analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye, dron teknolojisinde dünyada ilk üç ülke arasında” açıklamasına atıf yapılarak, Türk İHA’larının bölgedeki etkisinin İsrail için stratejik bir risk oluşturabileceği vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir