Chen, Kanton Fuarı’nda Yatırım Yapıyor: Akıllı Çeviri Cihazı ile Ticaretini Geliştiriyor

Guangzhou’da Kanton Fuarı’nda Yapılan Akıllı Cihazlar Sergisi

Guangzhou’da devam eden, Kanton Fuarı olarak da bilinen 137. Çin İthalat ve İhracat Fuarı’nda Türk iş insanı Cemil Cihan, arkadaşına hediye olarak çift ekranlı iFlytek akıllı çeviri cihazı satın aldı. Cihan’ın Çin pazarında ilerlemek için kullandığı bu “gizli silah” sayesinde yeni iş bağlantıları kurduğu ve cihazın Çin’de iş yaparken ona çok yardımcı olduğu belirtildi.

Kanton Fuarı, ilk kez 1957 yılında gerçekleştirilmiş olup yılda iki kez Guangzhou’da düzenlenmektedir. Bu yıl fuara yaklaşık 31.000 firma katılmış ve fuar, çok sayıdaki kapsamlı uluslararası ticaret etkinliklerinin en uzun soluklusu olarak bilinmektedir.

Çinli teknoloji şirketi iFLYTEK tarafından geliştirilen çeviri robotu, fuarda sergilenen yüzlerce yenilikçi ve akıllı Çin yapımı robotik ürünlerden sadece bir tanesidir. Bu tür yapay zeka çeviri cihazları, iş insanları için maliyet avantajına sahip olup birçok dilde çeviri yapabilme özelliğine sahiptir.

Fuarda dikkat çeken bir diğer ürün ise kahve robotudur. Kahve çekirdeklerini öğütme işleminden süt köpüğü yapımına kadar olan süreci sadece 50 saniyede tamamlayabilen bu robot, 14 farklı içeceği oldukça uygun fiyatlarla sunmaktadır. Katılımcılar, robotun sunduğu lezzetli kahveleri ve latte sanatı için bile fotoğraf yükleme özelliğini beğenmişlerdir.

Devlet Piyasa Denetleme ve Düzenleme İdaresi’nin verilerine göre, 2024 yılı sonunda Çin’de toplam 451.700 akıllı robot işletmesi bulunmaktadır. İşletme sayısının giderek artması, bu alandaki teknolojik gelişmelerin hızla büyüdüğünü göstermektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Xinhua / Güncel

Related Posts

Karadelikler: Son değil, başlangıç mı?

Yeni bir araştırma evren anlayışımızı kökten değiştirebilir. Araştırmada karadeliklerin potansiyel olarak zamanı evrene geri püskürtebileceği öne sürülüyor.

YouTube’dan yapay zekâ içeriklerine sert darbe

YouTube, içerik üreticilerinin “yapay” ve “tekrarlayan” içeriklerle para kazanmasını engellemek amacıyla YouTube İş Ortağı Programı (YPP) politikalarını güncellemeye hazırlanıyor. 15 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni kurallar, özellikle yapay zekâ destekli kitlesel içerik üretimini hedef alıyor.

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

İnsan zihnini taklit eden Centaur bilim dünyasında tartışma yarattı

Araştırmacılar, 60 bin kişinin katıldığı 160 psikoloji çalışmasından elde edilen 10 milyonun üzerinde veriyle eğittikleri Centaur isimli yapay zekâ sisteminin, insan davranışlarını farklı senaryolarda başarıyla öngördüğünü duyurdu. Hafıza …

Windows 12 bekleyenlere kötü haber: Windows 11 25H2 geliyor

Microsoft yaptığı açıklama ile Windows 11 25H2 sürümünün bu yıl sonuna doğru yayınlanacağını açıkladı. Hali hazırda kullanılan işletim sisteminin bu yeni sürümü Windows 12’nin gecikeceği anlamına geliyor.

İki ay yatarak NASA’dan para kazanıyorlar!

NASA, Mars yolculuğunu simüle eden sıra dışı bir deney için gönüllüler arıyor. NASA bu iş için tek bir şart istiyor. O şartı sağlayamayanlar eleniyor. İşte NASA’nın o şartı…