Çamaşır yıkama şeklinizi sonsuza dek değiştirecek çamaşır yıkama tüyosu

Ayrıca çamaşır makinesi bilinmeyen bir nedenden dolayı arızalanma eğilimindedir. Biraz zaman ve paradan tasarruf etmenin yanı sıra giysilerinizin ömrünü uzatmak için bu yararlı ipuçlarını unutmayın.

Mikrofiberin avantajlarından yararlanın

Tüyler, özellikle koyu renk giysilerde fark edilen gri “tüylerdir”. Görünüşünün nedeni, bir giysiden ayrılıp diğerinin yüzeyinde kalan küçük liflerdir.

Küçük bir mikrofiber bez tüylerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Tambura ekleyin ve yıkamaya başlayın; kurutma işlemi sırasında tüyler kumaşa yapışacaktır.

Tamburun durumunu kontrol edin

Düzgün çalışmayan bir çamaşır makinesi kıyafetlerinizde delikler bırakabilir. Naylon bir çorap veya çorap, makinenin bu konuda suçlu olup olmadığını öğrenmenize yardımcı olabilir. Boş tamburun iç kısmından geçirin. Çorap yırtılmazsa çamaşır makinesi delik açmaz ve çamaşırları yırtmaz. Yırtılmışsa bir teknisyen çağırmanız gerekir.

Çamaşır makinesine bir sünger yerleştirin

Kedisi veya köpeği olan kişiler, evcil hayvanlarının tüylerinin yıkandıktan sonra bile kıyafetlerin üzerinde kaldığını çok iyi bilirler. Fakat bu sorun en aza indirilebilir. Çamaşırlarla birlikte tambura temiz bir bulaşık süngeri koymanız yeterli; hayvan kılları süngere yapışacaktır.

Ayakkabıları tambura göndermeden önce çamaşır torbasına koyun

Birçok kişi spor ayakkabılarını çamaşır makinesinde yıkar, bu da sorun değildir. Ancak bunları özel bir çamaşır torbasında yıkamak en iyisidir. Bu arada ayakkabılar aynı renk ve dokudaki çamaşırlarla, örneğin kalın havlu veya kot pantolonla yıkanabilir.

Tambura gargara ekleyin

Tamburu bakteri ve mikroplardan temizlemek için basit ve uygun fiyatlı bir araç olan gargara kullanabilirsiniz. Nefesimizi tazelemek için tasarlanan bu ürün, çamaşır makinesinin tamburundan gelen hoş olmayan kokuları kolaylıkla giderebilmektedir. Sadece gargarayı boş tambura dökmeniz ve bir yıkama programı çalıştırmanız yeterlidir.

Deterjan çekmecesini temizleyin

Çekmeceyi kir ve bakterilerden temizlemek için içine 2 bardak beyaz sirke ve yaklaşık 20 damla esansiyel yağ koymalı, ardından bir yıkama programı çalıştırmalısınız. Mantar önleyici özelliği olan çay ağacı esansiyel yağını da kullanabilirsiniz.

Ev işlerinin doğru alışkanlıklar ve makul şekilde düzenlenmesi harikalar yaratabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx