Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’nın İhracatı Yılın İlk 4 Ayında Arttı

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Ankara’nın nisan ayı ihracatı geçen yıla göre %8,5 artarak 20,9 milyar doları geçti. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı oldu. Ocak-nisan döneminde Türkiye’nin toplam ihracatı ise 86,2 milyar dolara ulaştı.

Ankara’nın ihracatı da geçen yıla göre %19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi. Bir önceki yılın aynı döneminde ise başkentten yapılan ihracat 3 milyar 825 milyon 245 bin dolar seviyesindeydi.

Ankara’nın ihracatının ülkelere dağılımına bakıldığında, ocak-nisan döneminde en fazla satış yapılan ülkenin Çin olduğu görüldü. Çin’e yapılan ihracat miktarı 325 milyon 50 bin doları bulurken, onu sırasıyla 323 milyon 390 bin dolarla Almanya, 290 milyon 988 bin dolarla ABD, 250 milyon 269 bin dolarla Bulgaristan ve 197 milyon 895 bin dolarla Irak izledi.

Ankara’nın en çok ihracat yaptığı sektör: Kimyevi Maddeler

Ankara’nın yılın ilk dört ayında en fazla dış satım yaptığı sektör, 524 milyon 654 bin dolarla “kimyevi maddeler ve mamulleri” oldu. Bu sektörü sırasıyla 491 milyon 208 bin dolarla “otomotiv endüstrisi”, 473 milyon 803 bin dolarla “makine ve aksamları”, 380 milyon 566 bin dolarla “elektrik ve elektronik” ve 375 milyon 139 bin dolarla “madencilik ürünleri” takip etti.

Ocak-nisan döneminde en fazla artış gösteren sektör ise yüzde 197,2 ile “gemi ve yat hizmetleri” oldu. Ardından yüzde 106,4 ile “hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri”, yüzde 20 ile “kuru meyve ve mamulleri” ve yüzde 18,6 ile “çelik” sektörleri geldi.

Related Posts

Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

ABD’nin önde gelen ayakkabı üreticileri ve perakendecileri, ABD Başkanı Donald Trump’tan ayakkabı ürünlerinin karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutulmasını talep etti.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

ABD’deki petrol sondaj kulesi azaldı

ABD’de bulunan petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 4 adet azalarak 479’a geriledi.

EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete’de EPDK’nın Petrol Ofisi AŞ hakkında verdiği karar yayımlandı.

Patates hasadı başladı: Ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Muğla’nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir