Yerli ve milli sosyal medya platformu ‘Biz Yaptık’ mottosuyla yayında: Buluşma yerimiz NEXT TEKNOFEST

Yerli ve Milli Sosyal Medya Platformu: Next Teknofest

Son zamanlarda bölgedeki gelişmeler, özellikle İsrail’in İran’ın üst düzey yetkililerine yönelik saldırıları ve cep telefonlarında bulunan uygulamaların güvenilirliği konusunu yeniden gündeme getirdi.

İsrail’in Yahudilerin kurduğu WhatsApp üzerinden kullanıcı verilerini toplayarak istihbarat faaliyetleri yürüttüğü biliniyor. Bu durum, dijital bağımsızlık vizyonu doğrultusunda yerli ve milli sosyal medya platformlarının geliştirilmesini zorunlu hale getirdi.

Yerli ve Milli Sosyal Medya Uygulaması: Next Teknofest Sosyal

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Next Teknofest Sosyal uygulamasının kurulduğunu duyurdu. ‘Sosyal Medyadaki Buluşma Yerimiz’ ve ‘Biz Yaptık’ mottosuyla tanıtılan uygulamaya buradan profil oluşturabilirsiniz.

Reklam Yok, Yapay Zeka Robotu Var

TEKNOFEST girişimcisi gençlerle Twitter benzeri geliştirilen uygulamada, reklam bulunmamakta olup güvenli, topluluk odaklı ve eğitime açık bir platform sunulmaktadır. Platformda ayrıca “T3Al” adında bir yapay zeka robotu bulunmaktadır. Bu “Ahlaklı Yapay Zeka” vizyonuyla geliştirilen model, kullanıcıların etiketlediği paylaşımlara yanıt verebiliyor ve farklı dilleri anlayabilmektedir.

Related Posts

Apple zor duruma düşüyor

Apple tedarikçisi Foxconn, Hindistan’da nadir toprak elementleri darboğazı nedeniyle üretim sorunlarıyla karşı karşıya kaldı.

Türkiye’den 376 bin kat daha küçük! Zenginlik içinde yüzüyorlar

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Monako, ekonomik gücü ve kişi başına düşen geliriyle devler liginde yer alıyor. Sadece 2.08 kilometrekarelik bir yüzölçümü olan Monako Türkiye’den yaklaşık 376 bin kat daha küçük…

Karadelikler: Son değil, başlangıç mı?

Yeni bir araştırma evren anlayışımızı kökten değiştirebilir. Araştırmada karadeliklerin potansiyel olarak zamanı evrene geri püskürtebileceği öne sürülüyor.

YouTube’dan yapay zekâ içeriklerine sert darbe

YouTube, içerik üreticilerinin “yapay” ve “tekrarlayan” içeriklerle para kazanmasını engellemek amacıyla YouTube İş Ortağı Programı (YPP) politikalarını güncellemeye hazırlanıyor. 15 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni kurallar, özellikle yapay zekâ destekli kitlesel içerik üretimini hedef alıyor.

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

İnsan zihnini taklit eden Centaur bilim dünyasında tartışma yarattı

Araştırmacılar, 60 bin kişinin katıldığı 160 psikoloji çalışmasından elde edilen 10 milyonun üzerinde veriyle eğittikleri Centaur isimli yapay zekâ sisteminin, insan davranışlarını farklı senaryolarda başarıyla öngördüğünü duyurdu. Hafıza …