42 Kişinin Öldüğü Ekim Apartmanı Davasında Bilirkişi Raporu Beklenecek

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Tamer Erginkoç ve Cem Akkaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katıldı. Duruşma salonunda, tarafların avukatları da hazır bulundu.

TÜM İDDİALARI YALANLADILAR

Cem Akkaya, kendisine yöneltilen iddiaları reddederek, binanın inşaatına malzeme alımı yapmadığını savundu. Sadece binayı inşa eden bir kooperatif üyesi olduğunu belirten Akkaya, “Önceki celselerde de ifade ettiğim gibi, bina zaten kooperatif usulü inşa edilen bir yapıdır. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliye ve beraatimi istiyorum.” dedi. Tamer Erginkoç da suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENECEK

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına, firari teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya hakkında çıkarılan yakalama kararının infazına ve bilirkişi raporunun beklenilmesine karar verdi. Duruşmayı erteledi.

Adana’da, Ekim Apartmanı’nın depremde yıkılması ve 42 kişinin ölmesiyle ilgili olarak müteahhitler Cem Akkaya ve Tamer Erginkoç, 16 Şubat 2023’te tutuklanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx