Welcome to Our Website

35 yaşındaki aracı elektrikliye dönüştürdü, 200 kilometreyi 20 liraya gidiyor

35 yaşındaki aracı elektrikliye dönüştürdü 200 kilometreyi 20 liraya gidiyor

Sivrihisarlı gencin tasarladığı elektrikli araç yoğun ilgiye maruz kalıyor

21 yaşındaki Emirhan Kaya:

“Projeye 2 sene önce heves olarak başladım”

“Başlıyoruz artık yeni araçlar yapacağım”

ESKİŞEHİR – Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde 35 yaşındaki aracını elektrikli hale dönüştürürken Emirhan Kaya, 200 kilometreyi 20 liraya kat ediyor. Sessiz bir şekilde ilerleyen aracı görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, Kaya ileride benzer projeler üzerinde çalışacağını belirtti.

Sivrihisar ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Emirhan Kaya, 2 yıl önce elektrikli araç yapmaya karar verdi. Projesi için 1988 model motoru çalışmayan bir otomobili 30 bin TL’ye satın alan Kaya, simit fırını işleten babası Erkan Kaya ile çalışmalara başladı. Sipariş verdiği elektrikli motor ve bataryaları araca takan Emirhan Kaya, daha sonra deneme sürüşlerini çıktı. kaya, 3 ay sonunda elektrikli aracını aktif olarak kullanmaya başladı. 1 buçuk yıldır trafiğin sakin veya trafiğe kapalı olduğu noktalarda aracını kullanan çevresinden ve sosyal medyadan sık sık olumlu yorumlar alıyor. 200 kilometre menzile sahip araç 1 kilometrede 10 kuruş elektrik harcarken, bataryalarını ise 20 TL’ye dolduruyor. Araç fiyatı dahil projesini toplam 200 bin liraya mal eden Kaya, aracına gelen teklifleri de reddediyor. 21 yaşındaki genç girişimcinin ise şimdiki hedefi ise daha yeni ve konforlu bir aracı elektrikliye dönüştürüyor.

“Toplamada araca 200 bin TL harcadım”

35 yaşındaki aracı elektrikliye dönüştüren Emirhan Kaya projesi hakkında, “Bu araç 1988 normal bir araç. Biz bu aracın motorunu söküp, elektrikli motor taktık. Şuanda aktif olarak kullanıyoruz. Bu projeye 2 sene önce heves olarak başlayıp araştırmalar yaptım. Şuanda 1 buçuk senedir kullanıyorum. Normalde bu araç yerine yeni model bir araca bu projeyi uygulayacaktım. Daha sonra ilk projem olacağı için eski bir araç üzerine elektrik motorunu taktım. Toplamada araca 200 bin TL harcadım. 120 bin liraya motorunu, bay tayaları, elektrik tesisatı, beyni derken 170 bin lira toplamda harcadım. 30 bin de ufak tefek ihtiyaçlar için harcadım” dedi.

“Yeni projeler içi sponsor desteğine ihtiyacım olabilir”

Aracının gayet konforlu olduğunu söyleyen ve yeni projeler için daha modelli yeni otomobilleri kullanacağını belirten Kaya şöyle devam etti;

“Aracın orijinal halindeki sorunlarında tekleme vs. hiçbir şekilde yok. Gayet konforlu, hiçbir şekilde sesi yok ve aşırı derece de seri bir araç. Yanıma binen veya kullananlar genellikle ‘bu projeye devam et, geliştir’ gibi yorumlar alıyorum. Devamını da yapacağım benim için bu araç denemeydi. Bundan sonraki projemde de 2020 ile 2023 model arasında bir araç kullanacağım. Başlıyoruz artık yeni araçlar yapacağım. Yeni projeler içi sponsor desteğine ihtiyacım olabilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir